REPTILNET | DK
Python regius Iguana iguana Pandekage skildpadde Kongepython Paryk pincher Stråleskildpadde
Brugernavn: Password:
REPTILNET | DK - RSS Feed

Geochelone elegans

Dansk navn: Stjerneskildpadde
Engelsk navn: Star tortoise

3 nyeste galleri billeder
Stjerneskildpadde i bad
Stjerneskildpadde i bad
Stjerneskildpadder
>> Se alle billeder af Geochelone elegans

Flere Geochelone elegans billeder

Info:
Stjerneskildpadden strækker sig størrelsesmæssigt fra mindre landskildpadde til mellemklasse landskildpadde i de fire varierende lokaliteter der findes:

- Den pakistanske fra syd-øst Pakistan, fuldvoksne hanner når sjældent over 600g. og hunnerne sjældent over 1,8kg. Den har et orange pift i stjernetegningen og er mere hen ad mørkebrun end sort på resten af skjoldtegningen, dermed knap så stor kontrast.

- Den nordindiske, fuldvoksne hanner bliver sjældent over 2kg. og hunner er dokumenteret op til 6kg. Den ses sjældent i fangeskab, bl.a. fordi den er langt fra så kontrastrig som nogle af de andre lokaliteter da den ser mere "slidt" ud, altså forholdsvis udtværet i skjoldtegningen.

- Den sydindiske, fuldvoksne hanner bliver sjældent over 800g. og hunner sjældent over 2,5kg. Den har et gulligt pift i stjernetegningen og er typisk tæt på sort i resten af skjoldtegningen, forholdsvis stor kontrast.

- Den srilankanske, fuldvoksne individer når næsten samme volume som den nordindiske dog er den meget tæt i udseende på den sydindiske.

Stjerneskildpadden er den landskildpadde der har størst tendens til konisk formede skjoldplader, de såkaldte pyramider. Mange mener at den srilankanske har størst tendens til naturligt fremkommende pyramidning / pukler i skjoldpladerne men det er fastslået at naturlig pyramide / pukkel skjold er observeret hos alle fire lokaliteter, både i naturen og i fangeskab og ligeledes er glatte afrundede skjold set hos alle lokaliteterne i naturen såvel som i fangeskab.

29-10-2010
De fleste af os kender Rudyard Kiplings børnehistorie om, hvordan elefanten fik sin snabel. Og den kan meget vel vise sig at være sand.
02-07-2009
En amerikansk families kælepython slap i går ud af sit terrarium og kvalte to-årig pige, mens hun sov.
25-06-2009
Mystiske cirkler i valmuemarkerne på Tasmanien i Australien er ikke lavet af ufo'er eller og eksotiske fremmede fra det ydre rum.
29-05-2009
Sjældne slange æg fundet hos en Randers Regnskovs giftige slanger.
26-05-2009
31-årig ex dyrepasser fra Næstved Zoo brød ind i parken søndag nat og begik selvmord.
© 2007 REPTILNET | DK